Gyakori kérdések
Van-e nyílt nap az óvodában?

Óvodánkban nem jelölünk ki külön nyílt napot, mert úgy gondoljuk, ha túl sok az idegen látogató, megzavarják a bennlévő gyermekek életét. Megértve az önök igényeit is, lehetőséget biztosítunk, egy előre megbeszélt időpontban, hogy személyesen is tájékozódjanak. Ha megbeszélt időpont esetleg nincs, akkor is szívesen fogadunk mindenkit, ha van ráérő munkatárs, akkor szívesen megmutjata az óvodát, válaszol a kérdésekre.

Mit jelent, hogy van az óvodának egy programja?

Az óvoda programja egy olyan dokumentum, amely az óvónők számára konkrét feladatokat tartalmaz, melyek a gyermekek fejlesztését szolgálják. Ezek a feladatok nevelési területenként ( játék, mozgás, környező világ megismerése, esztétikai nevelés) vannak megfogalmazva. Minden óvodának más programja van, ettől van az óvodáknak egyéni arculatuk.

Mi a lényege?

A mi pedagógiai programunk neve a "Gyermekvilág", ezen belül a „Játék-esztétika-komplexitás” c. program, a játékon keresztül tanít az esztétikai eszközök (mese, vers, ének, zene, ábrázolási tevékenység) segítségével. Hangsúlyt kap a tehetséggondozás.

Van-e tiszta csoport?

Nincs.

A vegyes csoportban nem bántják a nagyok a kicsiket?

Biztosíthatom, hogy nem fog előfordulni. A nagyok több éves gyakorlattal rendelkeznek a kicsik fogadását illetően. Az óvónők építhetnek a segítő készségükre a kicsik beszoktatásánál. Általában a nagyok a kicsik példaképei. Inkább az fordul elő, hogy a kicsi megy neki a nagynak. A nagycsoportos gyermek tudja és betartja a szabályt: „nem bántjuk a kicsiket!”

Lehet-e választani csoportot, óvónőt?

Van rá lehetőség. Nyugodtan érdeklődjön ismerősei körében, ki melyik óvónőt ismeri és ajánlja. Magam valamennyit.

Kapnak-e gyümölcsöt a gyerekek?

A PENSIO MINŐSÉGI KÖZÉTKEZTETÉS KFT. konyha ellát minket. Heti két alkalommal biztosít gyümölcsöt, amelyet a dadus nénik az óvónőkkel egyeztetve beosztanak. Így hetente többször fogyasztanak gyümölcsöt a gyerekek. Ezen kívül, hetente többször zöldséget is biztosít a konyha.

Kell-e hozni rendszeresen valami? Tisztasági csomag, ágynemű, rajzlap?

Ágyneműt az óvoda biztosít. Az úgynevezett tisztasági csomaggal kapcsolatban, semmit sem kérünk, de adományként a házilag készített élelmiszeren (sütemény, lekvár, kompót) kívül mindent szívesen elfogadunk.

Ha nem 3 éves a gyermekem, akkor év közben felvesznek-e?

Ez a jelentkezők számától és az intézmény feltöltöttségétől függ. Volt olyan év, hogy 7 gyermeket is fel tudtam venni év közben, de előfordult ennek ellenkezője is.

Ha nem vagyok körzetes, felveszik a gyermekem?

A felvételre jelentkező körzetes gyermekek számától függ. Amennyiben ők nem töltik be a szabad férőhelyet, van rá esély.

Mikor van a beirtakozás? 

A pontos idejét a főjegyző határozza meg. Általában a május első hetét jelöli ki.

Mit kell vinnem? 

A gyermek lakcímkártyáját.

Nincsenek megjegyzések: