Lila csoport

Bemutatkozik
Máténé Hegyesi Mariann
óvodapedagógus


Máténé Hegyesi Mariann vagyok. Ebben az intézményben kezdtem dolgozni 1992-ben.
1997-ben végeztem el a Budapesti Tanítóképző Főiskolán az óvónői szakot, majd 2004-ben a szarvasi Pedagógiai Főiskolán a gyógytestnevelői szakot. Azóta az óvoda gyógytestnevelőjeként is tevékenykedem.

Férjnél vagyok és két egyetemista fiam van, akik zene tagozatos iskolába jártak és aktívan sportolnak.

Nagyon szeretek az óvodában lenni, mert a gyerekekkel való együttlét felszabadít. Öröm számomra a velük való játék, mozgás és a kezdeményezéseken nyújtott ismeretek átadása. Szívesen viszem ki őket a szabadlevegőre, sokat sétálunk, a lehetőségeket kihasználva kirándulunk. A tavaszi- nyári időszakban az udvaron sokat tevékenykedünk: asztalnál gyurmázunk, társasozunk, kivitt szőnyegen építünk…

Nap, mint nap rengeteg kedves, vidám élmény ér a gyerekekkel kapcsolatban, sok vicces mondásuk, jó felismerésük van a világ dolgairól.

Számomra fontos a megértő, gyerekcentrikus, szerető, de következetes nevelés. Mindig betartom amit ígérek nekik és én is számon kérem a rájuk bízott feladatok elvégzését. Sokat dicsérem, ösztönzöm őket a célok (céljaik) elérése érdekében. Próbálok minél több ismeretet nyújtani számukra a világ minden területéről. Sokat beszélgetünk, kíváncsiak vagyunk csoporton belül arra, hogy kivel milyen esemény történt, örülünk egymás örömének, sikerének és persze a bánatban is osztozunk.

Fontos számomra a tehetséges gyermekek további fejlődésének elősegítése, a kevésbé tehetségeseknél fontos a képességek fejlesztése, sok-sok ismeret nyújtása, azok elsajátíttatása és ezek ellenőrzése napi heti és éves szinten egyaránt. Fontos a sok mozgás, testnevelés foglalkozások érdekessé ~ változatossá tétele. A hétköznapok során a csoportszobában is van lehetőségük mozogni, tornázni, mindig van bent megfelelő eszköz is.

Szabadidőmet leginkább családommal szeretem tölteni. Sportos család vagyunk, sokat kirándulunk, sétálunk, sportprogramokon veszünk részt. Rossz idő esetén otthon próbáljuk meg az időt közös tevékenységekkel eltölteni: barkácsolunk, társasozunk, kártyázunk.
Hobbim a kertészkedés, kirándulás, olvasás.

Én csak óvónőként tudom elképzelni magamat, másra soha nem is vágytam, így nem tudom, mi lennék, ha nem óvónő.

Ajánlom a szabadidő hasznos, aktív eltöltését elsősorban családi majd baráti társaságban. Fontos, hogy a szülők és gyermekeik is jól érezzék magukat. Én előtérbe helyezem a szabadlevegőn eltöltött időt: kerékpározás, korcsolyázás…; szívesen készítettem gyermekeimnek kisebb korukban házi készítésű társas játékot, só-liszt gyurmát és a mai napig sütünk-főzünk közösen, illetve mindig kitalálunk valami barkácsolni valót.Csoportos dajka
Parócziné P. Katalin


Nincsenek megjegyzések: